Eindstand 2022

De laatste speelronde van onze competitie 2021-2022 is gespeeld. Vanwege corona hebben we rond de jaarwisseling ongeveer drie maanden niet gespeeld. Dat is natuurlijk jammer want we schaken zo graag. Ons ledenbestand veranderde enigszins, een oudgediende haakte noodgedwongen af, maar gelukkig meldden zich twee nieuwe sterren aan het schaakfirmament. Rik Slaman is kampioen geworden, niet zomaar eventjes want Rik zijn naam staat nu voor de zesde keer op de wisseltrofee van Torenhoog!! Een extra felicitatie is hier wel op zijn plaats. Bert Jongsma op een verdienstelijke tweede plek en Rick Molenaar op het derde treetje van het podium. Ondanks de chessdown van drie maanden hebben we leuke, spannende en boeiende schaakmatches gespeeld. Aansluitend aan onze competitie zijn we inmiddels van start gegaan met het Open Drechterlands Kampioenschap. 

Uitslagen interne competitie 25 april 2022:

 

 

 

Bestuur

Voor meer informatie en/of aanmelden kunt u bij de volgende leden terecht:

Paul Deken tel: 0228-562368

Ed Hornick tel: 0228-562408

Bert Jongsma tel: 0624734695

Informatie

 

Schaken is meer dan Zwart-Wit denken

 

…schaakmat!…

 

Het zal je maar gezegd worden…, maar bij de Hoogkarspelse schaakclub TORENHOOG kunt u  deze uitspraak regelmatig horen en de daarbij behorende triomfantelijke en beteuterde blikken aanschouwen.

Ondanks dat wij al geruime tijd bestaan, doen wij als kleine vereniging bij deze een oproep aan alle mensen die het schaken een warm hart toedragen om lid te worden van onze schaakclub. Daar kunt u de rest van uw leven veel genoegen aan beleven, want het schaken biedt u cultuur, denksport en recreatie ineen.

 

Er wordt gespeeld volgens de gangbare spelregels. Het speeltempo per persoon is honderd minuten (1.40 uu) per persoon per partij. Als uw vlag valt, heeft u verloren (en de ander dus gewonnen).

 

Er wordt door onze deelnemers zowel voor de winst, als voor de gezelligheid gespeeld. Het seizoen loopt van begin september tot eind mei. 

 

Waar vindt u ons:

In de IJsclubkantine De Deurlouper waar het  op maandagavond gezellig en prettig toeven is. Speeltijden: aanvang 19.30 uur.

Wij trachten geestverheffende, spannende en boeiende schaakpartijen op de borden te krijgen. Dat kan zowel inspannend als ontspannend zijn.

 

Welkom:

Wilt u eens langskomen om kennis te maken, de sfeer te proeven of om een keer mee te schaken, dan bent u op maandagavond altijd van harte welkom en de koffie staat klaar.

 

Schaakvereniging TORENHOOG 

IJsclubkantine De Deurlouper Sluisweg 6 te Hoogkarspel  tel: 0228 562408      

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.               website: www.svtorenhoog.nl                 

KvK NOORDWEST-HOLLAND: 37132869

Open Drechterlands Schaakkampioenschap 2019

(25/9)

Speelronde: 3

Bert - Jim      ½-½, Ed - Renzo     ½-½, Paul - Rick       0-1, Leo - Nico       1-0, Afw: Rik Oneven: Joost

Actuele standen volgen later vandaag

________________________

Ronde 2 is gespeeld en de uitslagen zijn als volgt:

Renzo - Joost 1-0, Rik - Ed 1-0, Nico - Paul 0-1, Jim - Leo ½-½, Rick - Bert 0-1

Een volledig overzicht van dit seizoen tot nu toe kunt u terug vinden op de volgende pagina:

Interne competitie 2019/2020 t/m ronde 2

________________________

 

Rik Slaman wint Open Drechterlands Schaakkampioenschap 2019

bron: westrfriesweekblad.nl op 31-05-2019, 14:38

 

WESTWOUD Leden van schaakvereniging Torenhoog hebben het Open Drechterlands Schaakkampioenschap 2019 woensdag afgesloten in dorpshuis De Schalm afgewerkt. Rik Slaman heeft op overtuigende wijze het toernooi gewonnen. Zijn naam staat nu voor de vierde maal op de wisseltrofee en samen met Dirk Mantel voert hij het klassement van de meeste overwinningen aan. 

De tweede plaats is op verdienstelijke wijze door Jim Wittebol veroverd en de derde plek was een prooi voor Kevin Smit. In de B-groep mocht Ed Hornick de eerste plek bezetten, op de tweede plaats voormalig Torenhoog-kampioen Hendrik Kager en Erik Piet legde beslag op het derde treetje.

De spelers van Torenhoog hebben zich stevig in het toernooi geweerd. Van de zes podiumplaatsen wisten zij er vier te bemachtigen, waaronder de titel. Meer weten over Torenhoog? Kijk op www.svtorenhoog.nl.

Links: Winnaar A poule Rik Slaman Rechts: Winnaar B poule Ed Hornick

Geschoten door Hendrik Kager (bron : http://www.degoschalm.nl/)

Ronde 7 Piet Reus - Henk Duyverman  1-0
Rik Slaman - Hendrik Kager    1-0 Ed Hornick – Erik Piet 1-0
Jim Wittebol –Carlo Oud         1-0 Renzo Snel – Paul Deken 1-0
George Tadrous – Dirk Mantel 0-1 Nico Reus – Hans Morsink 0-1

 

 

Eindstand na ronde 7                
1. Rik Slaman 6.5      7. Ed Hornick 4.0      13. Hans Morsink 3.0      
2. Jim Wittebol 5.0 8. Albert Droog 3.5 14. Paul Deken 2.0      
3. Kevin Smit 4.5 9. Hendrik Kager 3.5 15. Piet Sinnige 2.0      
4. Dirk Mantel 4.5 10. Erik Piet 3.0 16. Nico Reus 2.0      
5. Carlo Oud 4.5 11. Renzo Snel  3.0 17. George Tadrous 1.0      
6. Piet Reus 4.0 12. Henk Duyverman 3.0          

 

 

 

Back to Top